This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis.
Be Awesome Today!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
Top

Persberichten

28-02-2022

Omroep Max wint Nationale Motorbootvaren Prijs 2021 voor het programma ‘Denkend aan Holland’

De genomineerden voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2021 waren:

  • Tasmanroutes.nl voor de vaarkaart ‘Ontdek en beleef Groningen’;
  • Watersport-tv.nl voor brede informatie over veiligheid, vaartechniek èn het plezier van het motorbootvaren;
  • Omroep MAX voor het programma ‘Denkend aan Holland’.

De jury van de Stichting Bevordering Motorbootvaren heeft de prijs toegekend aan Omroep Max. In het programma ‘Denkend aan Holland’, een titel die verwijst naar het bekende gedicht van H. Marsman, wordt door Omroep Max verslag gedaan van vaartochten met een motorboot over de prachtige Friese wateren. Het traject van de Elfstedentocht werd, nu eens niet op de schaats – maar met de motorboot gevaren. Door deze vaartochten werd het mooie Nederland aan een breed publiek op een plezierige wijze gepresenteerd. Motorbootvaren werd zo aantrekkelijk gemaakt en trok een paar miljoen kijkers. Het grote succes van dit programma is niet in de laatste  plaats te danken aan Janny van der Heijden en André van Duin. Beiden beeldden het wel en wee tijdens de vaartochten op een soms serieuze en soms hilarische wijze uit. De televisieserie zal in 2022 worden voortgezet en dan zeker weer op hoge kijkcijfers kunnen rekenen.

De prijs zou op 9 maart tijdens de opening van Boot Holland in Leeuwarden worden uitgereikt. Wegens de corona maatregelen gaat die beurs niet door. Daarom zal de prijs officieel uitgereikt worden tijdens de opening van Boot Holland op 8 maart 2023. Dan zal tevens de Nationale Motorbootvaren Prijs 2022 worden uitgereikt. Voor deze prijs komen naast nieuwe voordrachten ook de niet gekozen genomineerden van de prijs voor 2021 weer in aanmerking.

Voor inlichtingen of reacties kunt u mailen naar secretaris@motorbootvarenprijs.nl   

Het bestuur   

15-11-2021

Genomineerden Nationale Motorbootvaren Prijs 2021.

Voordrachten voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2021 konden tot 31  oktober 2021 worden ingediend. Er werden acht voordrachten ontvangen en  Inmiddels heeft de vakjury drie genomineerden geselecteerd. De genomineerden zijn:

  • Tasmanroutes.nl voor de vaarkaart ontdek en beleef Groningen
  • Watersport-tv.nl voor brede informatie over veiligheid, vaartechniek èn het plezier van het motorbootvaren;
  • Omroep MAX voor het programma ‘Denkend aan Holland’, dat het motorbootvaren bij een breed publiek bekend heeft gemaakt.

De voordrachten van deze genomineerden zullen door de jury nader worden beoordeeld, waarna een prijswinnaar wordt gekozen. Die prijswinnaar zal tijdens de opening van Boot Holland op 9 maart 2022 bekend worden gemaakt. De Nationale Motorbootvaren Prijs prijs is een initiatief van  de Stichting Bevordering Motorbootvaren en bedoeld als blijk van waardering en steuntje in de rug voor initiatieven en activiteiten ter bevordering van het motorbootvaren in Nederland. Voor nadere informatie zie de website motorbootvarenprijs.nl. Stichting Bevordering Motorbootvaren.