This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis.
Be Awesome Today!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
Top

Persberichten

14-03-2020

Nationale Motorbootvaren Prijs 2020: Voordrachten welkom!

Motorbootvaarders, watersporters of instellingen, die betrokken zijn bij het varen met een motorboot, kunnen tot 31 augustus 2020 voordrachten indienen voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2020.

De prijs is een initiatief van de Stichting Bevordering Motorbootvaren en bedoeld als blijk van waardering en steuntje in de rug voor initiatieven en activiteiten ter bevordering van het motorbootvaren in Nederland. De winnaar van de Nationale Motorbootvaren Prijs 2020 wordt in 2021 tijdens de opening van Boot Holland op 12 februari 2021 bekend gemaakt. De prijs, die dan voor de achtste maal zal worden uitgereikt, bestaat uit een herinneringsstandaard en een oorkonde. Om voor de Nationale Motorbootvaren Prijs in aanmerking te komen, moet een initiatief of activiteit positief hebben bijgedragen aan één of meer van de volgende aspecten van het motorbootvaren:

  • het vaarplezier in de meest brede zin
  • vaarroutes
  • veiligheid en duurzaamheid
  • de promotie van motorbootvaren

Een uitgewerkt voorstel of plan, dat in de toekomst kan bijdragen aan het motorbootvaren, kan eveneens worden voorgedragen. Voordrachten, die in het verleden niet voor de prijs in aanmerking zijn gekomen, maar nog steeds actueel zijn, kunnen weer worden ingediend.

Voordrachten voor de Nationale Motorbootvaren Prijs worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury bestaande uit watersportjournalisten en vertegenwoordigers van watersportorganisaties. De juryleden kunnen zelf ook voordrachten indienen.

Voordrachten indienen

Voordrachten voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2020 kunnen tot 31 augustus 2020 worden ingediend per e-mail: motorbootvarenprijs@gmail.com. Elke voordracht dient te zijn voorzien van een bondige motivatie. Na 1 september evalueert de jury de ingediende voordrachten en nomineert 2 of 3 voordrachten. Eerder ingediende voordrachten, die de prijs niet gekregen hebben, kunnen opnieuw worden ingediend. Nadere informatie alsmede een voordrachtformulier is te vinden op de website motorbootvarenprijs.nl of te verkrijgen bij de bestuursleden van de stichting.

Het bestuur

Een uitgewerkt voorstel of plan dat in de toekomst kan bijdragen aan het motorbootvaren kan eveneens worden voorgedragen.

07-02-2020

De Marrekrite wint Nationale Motorbootvaren Prijs 2019, Lenie Hiemstra krijgt Eervolle vermelding

Voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2019 zijn door de jury van de Stichting Bevordering Motorbootvaren twee voordrachten genomineerd: Lenie Hiemstra, oprichter en beheerder van de facebook groep ‘Met de boot door Friesland’ en het Friese Recreatieschap Marrekrite.

De jury heeft de Nationale Motorbootvaren Prijs 2019 toegekend aan de Marrekrite, dat sinds 60 jaar op een unieke wijze de toeristische basisinfrastructuur in Friesland op het gebied van water- en landrecreatie verzorgt. Voor de waterrecreatie zijn inmiddels in heel Friesland ruim 3500 gratis ligplaatsen aangelegd en sinds 6 jaar kan er ook afgemeerd worden aan zogenaamde Marboeien, waarvan er inmiddels 100 zijn geplaatst. De Marrekrite onderhoudt tevens het wandel en fietsnetwerk in Friesland en koppelt daarmee de aanlegplaatsen voor boten met de fiets en wandelpaden. Bij haar beoordeling heeft de jury mede in overweging genomen, dat grote aandacht wordt geschonken aan de afval- en vuilwatervoorzieningen. Sinds april 2019 worden die voorzieningen uitgebreid met de zogenaamde “Hûskes” waar men onder meer gratis vuilwater kan afpompen.

De jury had dit keer geen gemakkelijke taak, want meerdere enthousiaste leden van de facebook groep ‘Met de boot door Friesland’ hadden voordrachten ingezonden en het feit, dat deze groep in 5 jaar tijd ruim 5.000 leden heeft gekregen mag een grote prestatie genoemd worden, waarvoor de jury aan Lenie Hiemstra het diploma ‘Eervolle vermelding’ heeft toegekend.

De Nationale Motorbootvaren Prijs 2019 is dit jaar voor de zevende keer toegekend en op 7 februari tijdens de officiële opening van de watersport beurs Boot Holland te Leeuwarden uitgereikt door Peter Holleman, voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club.         

Het bestuur