This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis.
Be Awesome Today!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
Top

Persberichten

02-09-2022

Nationale Motorbootvaren Prijs 2022: Voordrachten welkom op www.motorbootvarenprijs.nl

De Nationale Motorbootvaren Prijs 2021 is dit jaar wel toegekend, maar niet uitgereikt door het afgelasten van Boot Holland. Deze uitreiking zal nu plaatsvinden op Boot Holland in maart 2023. Dit zal gebeuren tezamen met de uitreiking van de Nationale Motorbootvaren Prijs 2022. De in 2021 ingediende voordrachten kunnen weer meedingen bij het beoordelen van de voordrachten voor 2022.

Motorbootvaarders, watersporters of instellingen die betrokken zijn bij het varen met een motorboot kunnen tot 31 december 2022 voordrachten voor de prijs indienen. Voordrachten, die in het verleden niet voor de prijs in aanmerking kwamen maar nog steeds actueel zijn, kunnen weer worden ingediend. Om voor de Nationale Motorbootvaren Prijs in aanmerking te komen, moet een initiatief of activiteit positief hebben bijgedragen aan één of meer van de volgende aspecten van het motorbootvaren;

  • Vaarplezier in de meest brede zin;
  • Vaarroutes;
  • Veiligheid en duurzaamheid;
  • Promotie van motorbootvaren.

De winnaar van de Nationale Motorbootvaren Prijs 2022 wordt in 2023 tijdens de opening van Boot Holland in maart 2023 bekend gemaakt. De prijs bestaat uit een herinneringsstandaard en een oorkonde.

Voordrachten voor de Nationale Motorbootvaren Prijs worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury bestaande uit watersportjournalisten en vertegenwoordigers van watersportorganisaties.

De voordracht kan via de website www.motorbootvarenprijs.nl  digitaal worden ingediend. Nadere informatie is verkrijgbaar bij de secretaris van de stichting: secretaris@motorbootvarenprijs.nl.

28-02-2022

Omroep Max wint Nationale Motorbootvaren Prijs 2021 voor het programma ‘Denkend aan Holland’

De genomineerden voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2021 waren:

  • Tasmanroutes.nl voor de vaarkaart ‘Ontdek en beleef Groningen’;
  • Watersport-tv.nl voor brede informatie over veiligheid, vaartechniek èn het plezier van het motorbootvaren;
  • Omroep MAX voor het programma ‘Denkend aan Holland’.

De jury van de Stichting Bevordering Motorbootvaren heeft de prijs toegekend aan Omroep Max. In het programma ‘Denkend aan Holland’, een titel die verwijst naar het bekende gedicht van H. Marsman, wordt door Omroep Max verslag gedaan van vaartochten met een motorboot over de prachtige Friese wateren. Het traject van de Elfstedentocht werd, nu eens niet op de schaats – maar met de motorboot gevaren. Door deze vaartochten werd het mooie Nederland aan een breed publiek op een plezierige wijze gepresenteerd. Motorbootvaren werd zo aantrekkelijk gemaakt en trok een paar miljoen kijkers. Het grote succes van dit programma is niet in de laatste  plaats te danken aan Janny van der Heijden en André van Duin. Beiden beeldden het wel en wee tijdens de vaartochten op een soms serieuze en soms hilarische wijze uit. De televisieserie zal in 2022 worden voortgezet en dan zeker weer op hoge kijkcijfers kunnen rekenen.

De prijs zou op 9 maart tijdens de opening van Boot Holland in Leeuwarden worden uitgereikt. Wegens de corona maatregelen gaat die beurs niet door. Daarom zal de prijs officieel uitgereikt worden tijdens de opening van Boot Holland op 8 maart 2023. Dan zal tevens de Nationale Motorbootvaren Prijs 2022 worden uitgereikt. Voor deze prijs komen naast nieuwe voordrachten ook de niet gekozen genomineerden van de prijs voor 2021 weer in aanmerking.

Voor inlichtingen of reacties kunt u mailen naar secretaris@motorbootvarenprijs.nl   

Het bestuur