This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis.
Be Awesome Today!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
Top

Juryreglement

De Nationale Motorbootvaren Prijs is ingesteld om een positieve bijdrage te leveren aan het motorbootvaren in Nederland.  De prijs kan elk jaar worden uitgereikt aan een of meer personen, verenigingen, bedrijven of organisaties die een bijzondere prestatie hebben verricht voor aantoonbare verbeteringen voor het motorbootvaren. De verbeteringen van het motorbootvaren hebben hebben betrekking op een of meer van de volgende aspecten. Het betreft plezier, gemak en aantrekkelijkheid van motorbootvaren, nieuwe of verbeterde vaarroutes, veiligheid en duurzaamheid, actieve/sportieve prestaties en verbeteringen van de promotie van motorbootvaren. Promotie kan onder meer de aandacht voor verschillende doelgroepen omvatten, informatie over motorbootvaren, artikelen en presentaties. Een uitgewerkt voorstel of plan, dat kan bijdragen aan motorbootvaren, kan eveneens worden voorgedragen.

Jury

De jury bestaat uit minimaal 5 personen. De juryleden worden jaarlijks benoemd of herbenoemd door het bestuur van de Stichting Bevordering Motorbootvaren. De samenstelling van de jury wordt kenbaar gemaakt op de web-site van de stichting. De juryleden vertegenwoordigen de verschillende deskundigheden op het gebied van motorbootvaren, waarbij er op gelet wordt, dat voldoende juryleden uit de kringen van vakjournalisten, motorboot-organisaties en -verenigingen worden benoemd. De juryleden zijn in de uitvoering van hun taak onafhankelijk in relatie tot het bestuur van de stichting.

Voordrachtprocedure

Middels een persbericht worden motorbootvaarders en/of personen, die betrokken zijn bij motorbootvaren, uitgenodigd  om een voordracht voor de Nationale Motorbootvaren Prijs in te dienen bij het secretariaat van de stichting. Het voorgeschreven formulier kan van de web-site van de stichting worden gedownload. De voordracht omvat een bondige beschrijving van de bijzonder prestatie en een omschrijving van de bijdrage van deze prestatie aan het bevorderen van het motorbootvaren. Bestuur, juryleden en leden van het comité van aanbeveling mogen zelf ook voordrachten indienen.

Het bestuur zendt de ontvangen voordrachten door naar de juryvoorzitter. Na de sluitingsdatum worden alle voordrachten naar de juryleden gezonden en wordt door de juryvoorzitter een jurybijeenkomst belegd om de nominaties vast te stellen. Die vaststelling geschiedt met meerderheid van stemmen. Na de jurybijeenkomst worden de nominaties middels een persbericht bekend gemaakt. Vòòr de publicatie van dat persbericht worden de niet-genomineerden door de secretaris van het bestuur geïnformeerd. De nominaties worden vervolgens door de jury nader geëvalueerd, waarna een prijswinnaar wordt vastgesteld. De winnaar wordt tijdens een speciale ceremonie bekend gemaakt.