This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis.
Be Awesome Today!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
Top

Geschiedenis

2013 Provincie Drenthe

De Provincie Drenthe heeft met de aanleg van het Koning Willem-Alexander kanaal en aanvullende civiele werken een grote bijdrage geleverd heeft aan het recreatietoervaartnet in Nederland. Niet alleen kan thans een ‘rondje Drenthe’ van 300 kilometer worden gevaren, maar kan nu ook het Haren-Rütenbrock kanaal als verbinding tussen het kanaal van Barger-Compascuum naar Ter Apel en de Ems veel sneller dan voorheen bereikt worden. Daardoor is het Duitse recreatie toervaartnet toegankelijk geworden voor kleinere schepen, waarvoor stroomopwaarts varen over de Rijn of het oversteken van de Dollard van Delfzijl naar Emden bezwaarlijk is.

2014 Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft een doorslaggevende bijdrage geleverd aan het project ‘Varen Doe je Samen’. Dit project is een gezamenlijke en meerjarige inspanning van veel direct betrokkenen bij de beroeps- en de recreatievaart, zoals provincies, havenbedrijven en belangenorganisaties, om de Nederlandse vaarwegen vlot en veilig toegankelijk te maken voor zowel de beroeps- als de recreatievaart.

2015 De heer H. Geers, voorzitter WSV Den Ouden Rijn

De heer H. Geers heeft volgens de jury de prijs gekregen, ‘vanwege zijn geslaagde inzet voor 50 extra aanlegplaatsen, voor een zeer redelijke prijs, in Bodegraven’. Door het strikte aanlegbeleid van de provincie Zuid-Holland zou het aantal aanlegmogelijkheden langs de Oude Rijn zonder de inzet van de heer Geers zijn afgenomen.’ Daarmee heeft de jury niet alleen de heer Geers in het zonnetje willen zetten, maar ook aandacht willen vragen voor alle vrijwilligers van watersportverenigingen. Zonder die inzet zou de waterrecreatie in Nederland er totaal anders uitzien.

2016 Stichting De Nije Kompanions van de Friese Turfroute

De Stichting De Nije Kompanjons van de Friese Turfroute is  in 1974 opgericht om het voortbestaan van de Turfroute als toeristische trekpleister zeker te stellen. Provincie en gemeenten werden toen door de initiatiefnemers enthousiast gemaakt voor het plan om de betreffende vaarten bevaarbaar te houden. De geheel door vrijwilligers bemande stichting werd opgericht om toezicht te houden op de nakoming van de toen gemaakte afspraken, zorg te dragen voor de promotie van de Turfroute en de bezoekers te begeleiden. In 2016 maakten 1.350 motorboten gebruik van deze route.

2017 Doerakclub

De Doerakclub is opgericht door de Eista werf in Nederhemert, die in de periode 1959-1981 een van de toonaangevende werven voor de pleziervaart werd met het inmiddels beroemde, eigenzinnig ontwerp van Dick Lafeber. Er werden ongeveer 2.500 Doeraks gebouwd. Het is de verdienste van de ruim 500 leden van de Doerakclub, dat zij dit varend erfgoed in de vaart houden. De Doerakclub viert in 2018 haar 50-jarig bestaan, voor de jury een extra reden om de prijs toe te kennen.

2018 Vaarschool SAW

De Stichting voor Actieve Watersporters SAW is in 1990 opgericht voor en door motorbootvaarders en uitgegroeid tot een volwaardige vaarschool met veel aandacht voor het praktijkvaren. Zo wordt als vast onderdeel van de vaarbewijs-opleidingen, een praktijkles gegeven op de Waal, een van de drukst bevaren rivieren van Europa. De SAW heeft samen met de KNMC een speciale opleiding voor het varen op de Rijn in Duitsland ontwikkeld en leidt als enige vaarschool op voor het moeilijke Rijn Sport Patent, vereist voor schepen langer dan 15 meter. Bijzonder is ook dat de SAW zich actief inzet voor het verbeteren van de relatie tussen recreatie- en beroepsvaart.

2019 Recreatieschap Marrekrite

De Marrekrite verzorgt al 60 jaar op een unieke wijze de toeristische basisinfrastructuur in Friesland op het gebied van water- en landrecreatie. Voor de waterrecreatie zijn inmiddels in heel Friesland ruim 3500 gratis ligplaatsen aangelegd en sinds 6 jaar kan er ook afgemeerd worden aan zogenaamde Marboeien, waarvan er inmiddels 100 zijn geplaatst. Veel aandacht is er voor de afval- en vuilwatervoorzieningen. Sinds april 2019  worden die voorzieningen uitgebreid met  de zogenaamde  “Hûskes” waar men onder meer gratis vuilwater kan afpompen.

Eervolle vermelding

De jury had dit jaar geen gemakkelijke taak, want meerdere enthousiaste leden van de facebook groep ‘Met de boot door Friesland’ hadden voordrachten ingezonden om de prijs toe te kennen aan de initiatiefneemster Lenie Hiemstra. Het feit, dat deze groep in 5 jaar tijd ruim 5.000 leden heeft gekregen mag een grote prestatie genoemd worden. Lenie Hiemstra kreeg daarvoor van de jury het diploma ‘Eervolle vermelding‘. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de Nationale Motorbootvaren Prijs dat dit diploma werd toegekend.

2020 Geen prijs toegekend.

De Nationale Motorbootvaren Prijs 2020 is mede vanwege de corona pandemie niet toegekend.